Veelgestelde vragen

Als je naar een fotograaf gaat, heb je vast een aantal vragen. Daarom heb ik een lijstje samengesteld met de vragen die vaak aan mij worden gesteld. Geen antwoord op jouw vraag gevonden? Neem dan gerust even contact met me op.

Wat trek ik aan?

Een logische vraag, die ik niet voor jou kan beantwoorden. Mijn tips zijn meestal als volgt:

  • Trek tijdloze kleding aan, die je over 5 jaar nog steeds leuk vindt.
  • Stem kleding op elkaar af voor een rustig ogende foto. Dit betekent niet dat je (allemaal) een wit shirt en spijkerbroek aan moet trekken. Maar kies dezelfde kleurtinten. Op Pinterest staan mooie voorbeelden.
  • Neem gerust twee kledingsetjes mee om af te wisselen. Heb je direct meerdere soorten foto’s voor jezelf

Ik wil graag een newbornshoot doen, maar ik weet niet na hoeveel dagen ik dit kan inplannen. Wat nu?

Newborn zegt het eigenlijk al; net geboren. Het is bijzonder om je kleine baby vast te leggen. Echter is het ook een hectische en drukke periode, dus houdt hier rekening mee. Ik fotografeer de meeste baby’s als zij tien dagen oud zijn. Dan ben je al gewend aan je kindje en voel je je goed genoeg om zelf ook op de foto te gaan. Maar jij bepaalt zelf wanneer je jouw baby wil laten fotograferen. Een weekje ouder is ook geen probleem..

Wanneer maak ik een afspraak voor een newbornshoot, als ik niet weet wanneer mijn kindje geboren wordt?

Ik maak een voorlopige afspraak met je rondom je uitgerekende datum. Ben je eerder uitgerekend? Dan kijk ik in mijn agenda of ik ook eerder bij je kan komen. Dit geldt ook voor als je over tijd bent – dan verzetten we de afspraak.

Ik ben zwanger en wil graag een shoot plannen. Rond welke week is dat het beste?

Ik plan de zwangerschapshoots meestal rond de 37 weken. Het is leuk als je ver bent en een mooie buik op de foto laat zetten. Later is niet handig, want stel je voor dat je kindje te vroeg wordt geboren… Ga je liever voor safe? Dan plannen we hem eerder in.

Kom je ook op locatie fotograferen?

Ik fotografeer ook op locatie. Als dit voor jou handiger is of je een leuk idee hebt, laat het me weten. Fotografie in de buitenlucht vind ik zelf altijd erg leuk, alleen heb ik dan weinig controle over het licht. Dus daarom is het – in dit geval – goed om in de gaten te houden wat het weer doet. Let op dat er wel een meerprijs bij komt.

Hoe ontvang ik de foto’s?

De foto’s krijg je – nadat ik ze heb bewerkt – digitaal opgestuurd. Ik gebruik hiervoor het programma ‘wetransfer’. Hiermee verzend ik makkelijk grote bestanden. Je kiest daarna zelf wat je laat afdrukken en welk formaat.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met me op.